Viorica Dăncilă vrea să readucă închisoarea pe viață în România

Vasilica Viorica Dăncilă, fostul premier al României, nu a ținut niciun discurs într-o limbă străină. Foto: Guvernul României

Viorica Dăncilă, premierul României, pare să fi abandonat ideea unui referendum pentru creșterea pedepselor pentru criminali, violatori și pedofili, alegând soluția pe care o are deja la îndemână: Ordonanța de Urgență.

Premierul a spus, într-o conferință de presă, că va institui pedeapsa cu închisoarea pe viață pentru criminali, dar și înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte.

După ce a dus o lungă campanie în favoarea infractorilor, în special în mandatul lui Liviu Dragnea, ajuns între timp, la rândul său, după gratii, Partidul Social Democrat, acum condus de Viorica Dăncilă, pare să fi schimbat complet direcția în acest sens.

„Am spus că vreau sancțiuni drastice pentru criminali, violatori și pedofili. Voi da OUG pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viață, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte. Am zero toleranță pentru lipsa de umanitate și lipsa de respect față de cetățean. Am zero toleranță pentru greșeli, de la atitudini lipsite de responsabilitate și profesionalism, la erori de procedură și nerespectarea legii”, a spus prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Dăncilă a repetat, din nou, de la Palatul Victoria, cum a demis din funcții pe câțiva dintre cei considerați vinovați pentru reacția defectuoasă a polițiștilor în cazul crimelor de la Caracal.

Premierul a adăugat că Ministerul Justiției a demarat o analiză a legislației penale în cazul infracțiunilor grave și foarte grave și va aduce propuneri de modificare a legii, inclusiv pentru înăsprirea pedepselor, precizând că ”modificările legislative trebuie dezbătute și implementate imediat”.

”Și vă mai promit un lucru: Am spus că vreau sancțiuni drastice pentru criminali, violatori și pedofili. Voi da o ordonanță de urgență pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viață, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte.

Eu nu pot să accept ca în mandatul meu de prim-ministru românii să se teamă! Vom reforma acest sistem, vom corecta de urgență tot ceea ce este greșit și vom institui mecanismele de prevenție pentru ca tragedii precum cea de la Caracal să nu mai aibă loc vreodată”, a mai declarat Viorica Dăncilă.