Viorica Dăncilă pleacă în Qatar și Oman

Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro
Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că va pleca, în perioada 3-8 noiembrie, în vizite oficiale în Sultanatul Oman și în statul Qatar.

Cu toate că mai mulți dintre miniștrii săi se pregătesc să fie remaniați, Viorica Dăncilă pare sigură de viitorul ei în fruntea Guvernului român.

“Cu această ocazie, vom deschide Ambasada României în Sultanatul Oman şi vom inaugura consulatul onorific al României. Vizita la Doha reprezintă cel de-al doilea contact între un prim-ministru al României şi omologul său din Qatar de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două state la 22 octombrie 1990. Prin această întâlnire la nivel înalt urmărim consolidarea relaţiilor bilaterale atât din punct de vedere diplomatic, cât şi din punct de vedere economic”, a declarat Viorica Dăncilă.

Nu este prima aventură în această zonă pentru Viorica Dăncilă, care pare să fi fost încurjată de experiențele din săptămânile trecute, când a purtat discuții cu importanți oameni de afaceri din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

Scopul vizitei ar urma să fie concentrat pe îmbunătățirea relațiilor economice dintre România, Qatar și Oman.

”Investiţiile au ajuns la 15,2 miliarde lei, cu 25,7% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În această perioadă, au intrat în economie 9,4 miliarde lei din fonduri europene şi mă refer la plăţi efectuate, o creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a mai declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

“Suntem responsabili de finanţele publice. Ne încadrăm în ţinta de deficit bugetar de până la 3% din Produsul Intern Brut”, a adăugat premierul Dăncilă.