Viorica Dăncilă stâlcește limba română și face dezacorduri grave

viorica dăncilă
Foto: EU2014 - European Parliament

Viorica Dăncilă, premierul României, gafează aproape de fiecare dată când vorbește public.

La începutul ședinței de guvern de marți, 17 iulie, Viorica Dăncilă a făcut mai multe greșeli de exprimare, inclusiv un dezacord grav între subiect și predicat.

„Așadar, TAROM face pași importanți pe piața transportului aerian, așa cum ne-am asumat, iar în perioada următoare investițiile și dezvoltarea companiei va continua”, a spus premierul.

Vorbind despre cele 5 aeronave Boeing 737 care au fost achiziționate de TAROM, Viorica Dăncilă a pronunțat greșit de mai multe ori numele producătorului de avioane, spunând „Boing” în loc de „Boeing”.

O altă greșeală a fost folosirea eronată a verbului „a anexa” în loc de „a se axa”.

Dorim să ne anexăm pe prevenție și totodată să fim pregătiți să intervenim rapid în situații de urgență”, a declarat Viorica Dăncilă în timpul ședinței de Guvern.

Viorica Dăncilă – Listă de gafe

Aceste greșeli sunt doar cele mai recente dintr-un lung șir de gafe făcute de Dăncilă de când a devenit premier.

Într-o ședință de guvern din iunie ea a spus că de la 1 ianuarie 2019 va fi preluată președinția României. De fapt, Viorica Dăncilă voia să spună că de la începutul anului următor România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene.

În luna aprilie, în timpul unei alte ședințe de Guvern, ea a pronunțat Campionatul European de Fotbal „Euro douăzeci-douăzeci”, în loc de Euro 2020.

Anterior, la începutul lunii martie, premierul a rostit de șase ori cuvântul „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”.

Iar la jumătatea lunii februarie, într-un interviu susținut la un post de televiziune, Dăncilă i-a criticat pe cei care „și-au pârât propria țară” în Parlamentul European, calificându-i drept „autiști”. A doua zi și-a cerut scuze și a spus că prin comparația făcută nu a dorit să aducă „jigniri persoanelor cu tulburări din spectrul autismului”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.