Viorica Dăncilă s-a închinat la moaște: „Am venit să mă rog pentru binele poporului român”

viorica dăncilă moaște sfântul dumitru
Foto: Captură Digi24

Premierul Viorica Dăncilă a mers sâmbătă, 27 octombrie, la Patriarhia Română, și s-a închinat la moaștele Sfântului Dumitru, considerat patronul Bucureștiului.

Viorica Dăncilă a sărutat racla în care se află moaștele sfântului, iar apoi a răspuns la una dintre întrebările jurnaliștilor prezenți.

„[Am venit – n.r.] cu gânduri deschise, să mă rog pentru binele poporului român, pentru familie și pentru toți oamenii care au nevoie de gânduri bune”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Pelerinajul prilejuit de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, considerat ocrotitorul Capitalei, a început încă de joi, și are loc în perioada 25 – 29 octombrie.

Potrivit basilica.ro, agenția de presă a Patriarhiei Române, zeci de mii de credincioși au venit să se închine la racla ce conține moaștele sfântului.

„Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou din Basarabi, sau Basarabov, a fost un monah. Toată viața lui duhovnicească a trăit-o mai întâi ca păstor de vite. Păștea vitele satului. Apoi s-a retras într-o peșteră, unde a se afla o mănăstire și acolo a intensificat viața de rugăciune. A trăit într-o mare discreție și smerenie. S-a rugat și a postit mult. A ajuns la o desăvârșire a sufletului său încât avea o mai mare bucurie de a trăi în singurătate decât printre oameni”, le-a spus Patriarhul Daniel credincioșilor adunați în Dealul Patriarhiei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.