Violențe în Italia din cauza noilor restricții împotriva COVID-19

Proteste în Italia. Foto: Pixabay

Proteste violente au avut loc azi-noapte în mai multe orașe din Italia, după ce un nou set de măsuri împotriva pandemiei de coronavirus a intrat în vigoare.

Ciocniri între protestatari și forțele de ordine au avut loc în mai multe orașe mari, printre care și Torino, unde polițiștii au fost atacați cu cocktailuri Molotov.

La Milano, carabinierii au folosit gaze lacrimogene, iar la Napoli au fost, de asemenea, multe ciocniri violente.

Demonstrațiile au început la scurt timp după intrarea în vigoare a ordinului guvernamental prin care se închid restaurantele, barurile, sălile de forță și cinematografele.

Multe regiuni din ”Cizmă”, cum ar fi Lombardia și Piemont, au impus și interdicții de circulație pe timpul nopții. Au fost, însă, proteste și la Roma, și la Palermo, în Sicilia.

Dacă măsurile de carantină luate la începutul pandemiei în Italia au fost primite pașnic de cetățeni, se pare că noile restricții nu sunt pe placul italienilor.

Micii antreprenori spun că noile restricții le vor închide afacerile, în timp ce protestatarii au devastat vitrinele unor magazine de lux din Torino.

Protestatarii italieni au scandat ”Libertate, libertate!” și s-au bătut cu poliția în mai multe orașe din nordul țării. Noile restricții sunt în vigoare până în 24 noiembrie, în Italia.

Cetățenii sunt rugați să nu iasă din localitățile de domiciliu decât dacă este neapărat necesar și să evite transportul în comun pe cât e posibil.