Vine frigul. Vom avea vânt puternic, temperaturi sub 0 grade și chiar brumă

vine frigul brumă vreme rece meteo
Foto: 12019 / pixabay.com

Vine frigul! Administrația Națională de Meteorologie a emis un mesaj de vreme severă. Informarea meteo este valabilă de marți, 25 septembrie, de la ora 9.30, până joi, 27 septembrie, la ora 9.00.

În acest interval temperaturile vor fi scăzute, vântul se va intensifica și vom avea chiar și brumă timpurie.

Vremea va fi rece, iar valorile termice, atât cele diurne, cât și cele nocturne, vor fi în general cu 4…8 grade mai coborâte decât normele perioadei.

Vine frigul – Temperaturi sub 0 grade

În timpul nopților și al dimineților, local în centrul țării, pe arii restrânse în nord-vestul teritoriului și în dealurile Munteniei și ale Olteniei și cu totul izolat în rest, temperaturile vor coborî sub 0 grade și se va produce brumă.

Pe parcursul zilei de marți, 25 septembrie, vântul va mai avea unele intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze mai mari pe litoral, în nordul și în centrul Moldovei unde temporar se vor atinge viteze de 55…70 km/h.

La munte, mai ales în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, vor fi rafale în general de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, trecător vor fi precipitații slabe, mixte, se mai arată în informarea ANM.

Miercuri, 26 septembrie, intensificări ale vântului se vor mai semnala în regiunile estice și sud-estice, cu rafale de 45…55 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

Foto: 12019 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.