Vin ploi puternice: avertizare cod portocaliu și cod galben. Lista județelor afectate

Foto: SturmjaegerTobi / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri de ploi abundente – unul galben și unul portocaliu.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 14 octombrie, ora 13:00 – 16 octombrie, ora 14:00
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ

În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului și în Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură, va ploua pe arii extinse și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Notă: În regiunile sudice temporar vântul se va intensifica, cu viteze de 45…55 km/h.

În a doua parte a zilei de joi (14 octombrie) și în noaptea de joi spre vineri (14/15 octombrie) în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini mai mari de 1700 de metri, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 14 octombrie, ora 13:00 – 16 octombrie, ora 14:00

Fenomene vizate: ploi abundente

În județele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Dolj, Ilfov și municipiul București și în special în jumătatea sudică a județelor Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Gorj va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă în general de 40…60 l/mp.

În total 24 de județe plus capitala vor fi afectate de ploile puternice.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

Sursa: ANM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.