PSD rămâne stăpân peste Teleorman

liviu dragnea
Liviu Dragnea. Foto: Pagina de Facebook Liviu Dragnea

Partidul Social Democrat a câștigat clar cele trei alegeri locale pentru funcția de primar în trei localități din Teleorman, însă a pierdut cursa electorală la Deva, în județul Hunedoara.

Duminică au fost organizate alegeri în 16 localități din țară, pentru alegerea unor noi primari. În trei localități din Teleorman au fost aleși noi primari din partea PSD, după ce foștii edili au fost declarați incompatibili de către Agenția Națională de Integritate.

PSD s-a impus clar în comuna Crevenia, unde a obținut peste 70 la sută din voturi. La Poieni, tot în Teleorman, candidatul social-democraților a obținut un scor chiar mai bun, de aproape 80 la sută din voturi.

În localitatea Salcia, 1.489 de cetățeni, din cei 2.159 așteptați la urne, au votat, iar 56,5% dintre aceștia au ales PSD, iar alți 38,4% au ales PNL.

Județul Teleorman s-a situat pe primul loc pe țară ca număr de localități în care au loc alegeri locale parțiale pentru primari, după ce foștii edili au fost declarați incompatibili de ANI.

Astfel, Doru Slobozeanu este noul primar al comunei Cervenia, Dănuț Botescu va fi noul edil al comunei Poeni, iar Iulian Olteanu a câștigat primăria Salcia.

Situația nu a fost atât de roz pentru PSD la Deva, cel mai mare oraș pus la bătaie în alegerile parțiale de ieri.

Cu toate că Liviu Dragnea și Mihai Tudose au participat activ la campania electorală, vizitând orașul din județul Hunedoara, câștigător a ieșit liberalul Florin Oancea, fost viceprimar al municipiului.

La Deva s-au organizat alegeri pentru funcţia de primar după ce fostul edil Mircia Muntean (PSRO) a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare cu executare în data de 24 aprilie.

Candidatul PSD, Petru Mărginean, nu a reușit să câștige fotoliul de primar, în ciuda unei prezențe foarte reduse la urne. Doar 37% dintre deveni au mers la vot.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.