Victorie halucinantă pentru FCSB în Liga Europa, după un meci cu 12 goluri | VIDEO

Denis Man a fost cel mai bun jucător de pe teren. Foto: FCSB / Facebook

Cu doar 14 jucători valizi, după confirmarea mai multor cazuri de coronavirus, FCSB a reușit un miracol în Serbia, pe terenul formației TSC Backa Topola, în preliminariile Ligii Europa.

După 90 de minute, scorul a fost 4-4, iar în fiecare din cele două reprize de prelungiri ambele echipe au mai marcat câte o dată. FCSB s-a impus la penalty-uri.

Fără aproape tot staff-ul tehnic și cu un lot foarte subțire, FCSB a primit două goluri în primul sfert de oră, însă reușita de efect semnată de Florinel Coman și eliminarea lui Pnjevici din finalul primei reprize au readus speranțele în tabăra bucureștenilor.

Denis Man a egalat apoi de două ori după pauză, mai întâi în minutul 50, iar apoi în minutul 63, din penalty, după ce gazdele mai maraseră și ele o dată, prin Antonici.

Minutele de final ale timpului regulamentar au fost nebunești. Mai întâi, în al treilea minut suplimentar, FCSB părea că a dat lovitura, după ce Balaz și-a trimis mingea în propria poartă, însă sârbii au reușit să egaleze aproape imediat, prin Tomanovici.

În prelungiri, Backa Topola a rămas în 9 jucători, după ce și Siladji a văzut cartonașul roșu. Denis Man a marcat pentru 5-4 în minutul 105, însă Tumbasevici a egalat un minut mai târziu. În minutul 108, FCSB conducea din nou, după golul lui Adrian Petre, dar și de această dată sârbii au reușit să egaleze, în minutul 117, prin Tomanovici.

La loviturile de departajare, toți cei cinci steliști care au tras au marcat: Moruțan, Perianu, Panțîru, Petre și Man, în timp ce de la gazde a ratat doar Banjac.

Foto: FCSB / Facebook

FCSB se califică astfel în turul trei preliminar al Ligii Europa, unde îi va juca, pe teren propriu, împotriva cehilor de la Slovan Liberec. În aceeași fază a competiției, CFR Cluj merge la Stockholm, în Suedia, pentru meciul cu Djurgardens.

FC Botoșani a pierdut ieri, pe teren propriu, cu 0-1, în fața macedonenilor de la Shkendija Tetovo și a ratat șansa unui duel de palmares cu puternica formație londoneză Tottenham Hotspur.

Dacă FCSB și CFR trec și de următorii adversari vor ajunge în play-off, ultimul obstacol înaintea fazei grupelor Ligii Europa 2020-21.