Victorie cu mari emoții pentru Simona Halep. Românca e în semifinale la Doha!

Simona Halep caută primul titlu WTA din 2019 la Doha. Românca s-a calificat în semifinalele turneului din Qatar, după o victorie chinuită în fața nemțoaicei Julia Goerges, după două seturi decise în tie-break.

Simona Halep (27 de ani) este principala favorită la câștigarea trofeului la Doha, pe care l-a mai cucerit și în 2014, iar de luni este sigură ca va reveni pe locul 2 în clasamentul mondial, după ce Karolina Pliskova, din Cehia, s-a retras înaintea competiției.

După victoria din turul doi cu ucraineanca Lesia Țurenko, scor 6-2, 6-3, românca a început extraordinar partida cu Julia Goerges, desprinzându-se imediat la 4-0. Jucătoarea din Germania, care n-a reușit să o învingă niciodată pe campioana din România, a dat, însă, o replică puternică.

Halep a avut mingi de set la 5-2, la 5-3 și la 5-4, însă, în cele din urmă, s-a impus în tie-break, clar, la 1.

În actul doi, Goerges a condus în permanență, a avut și două mingi de set, în tie-break, însă favorita numărul 1 de la Doha n-a avut milă de adversară și s-a impus clinic, cu 8-6, după două ore și un minut de joc.

În sferturile de finală la Doha, Simona o va întâlni pe puternica jucătoare ucraineană Elina Svitolina, cap de serie 4 în Qatar.

Halep a învins-o doar o singură dată pe jucătoarea născută la Harkov. Svitolina, în schimb, are patru succese, ultimele trei venind clar, în minimum de seturi.