Victor Rebengiuc aniversează astăzi 89 de ani

Victor Rebengiuc și Luminița Gheorghiu în Moromeții Captură Film

Ministerul Culturii l-a felicitat astăzi pe actorul Victor Rebengiuc, cu ocazia împlinirii vârstei de 89 de ani.

„Colos al scenei românești, cu un talent artistic excepțional, a reușit să fie de-a lungul vieții puse în slujba publicului, în mod inegalabil, chipul și vocea a sute de personaje de film, teatru, radio și televiziune”, se mai arată în comunicatul de presă emis de Ministerul Culturii.

Actorul Victor Rebengiuc a interpretat peste 200 de roluri pe scena Teatrului Lucia Sturdza Bulandra, unde a debutat în urmă cu 65 de ani. În palmaresul cinematografic al actorului se numără peste 50 de filme în care a jucat personaje memorabile precum Apostol Bologa sau Ilie Moromete.

„Marele artist continuă să ne impresioneze și prin verticalitatea sa, prin bunănătatea de care dă dovadă, erudiția aparte și prin modul în care relaționează, rămânând un etalon de modestie, amabilitate și discreție”, punctează Ministerul Culturii în comunicatul publicat astăzi, cu ocazia aniversării.

Victor Rebengiuc a primit de-a lungul carierei premii și distincții precum Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, în 2017, sau premii UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal. Uniunea Teatrală din România i-a acordat, în 2003, Premiul pentru întreaga activitate, iar în 2014 pe cel de Excelență. În 2008, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa.

Pe marele actor Victor Rebengiuc îl putem vedea pe scena Teatrului Național București, în spectacolul „Regele Moare”.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.