Victor Pițurcă a fost reținut de DNA

Victor Pițurcă FOTO: GreatNews.ro
Victor Pițurcă FOTO: GreatNews.ro

Antrenorul Victor Pițurcă, fostul selecționer al naționalei de fotbal a României, a fost reținut de procurorii DNA. Potrivit unor surse citate de G4Media.ro, Pițurcă ar fi fost reținut în dosarul măștilor neconforme livrate în spitale în timpul pandemiei.

Firma care ar fi livrat măștile îi aparține fiului lui Victor Pițurcă, Alex. Fostul selecționer și-ar fi exercitat influența pentru a-i facilita fiului său accesul la contracte, cum fi cel încheiat cu Ministerul Apărării, în valoare de 11 milioane de lei.

Victor Pițurcă ar fi fost reținut duminică seara, pentru 24 de ore. De asemenea, și directorul general al Romarm, Gabriel Țuțu, ar fi fost reținut, potrivit Hotnews.ro.

Libertatea a scris în februarie 2022 că PAV Green Energy, firma lui Alexandru Pițurcă, fiul fostului selecționer al Naționalei, a fi fost implicată într-o afacere cu măști neconforme.

Ministerul Apărării ar fi încheiat contractul cu Helios Dentserv, dar 98% din bani ar fi mers către PAV Green Energy, firma lui Piţurcă jr. Astfel, 100.000 de măşti FFP3 din acest contract ar fi fost distribuite în unităţile sanitare ale MApN, iar după patru luni s-a descoperit că ele erau neconforme. MApN a dat în judecată Helios Dentserv, cerându-şi banii înapoi, dar ulterior părţile s-au împăcat, a mai scris Libertatea. O singură mască costase 28,69 de lei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.