Viceprimarul Bucureștiului, Aurelian Bădulescu, a recunoscut că a mințit la Parchet în cazul reprimării protestului din 10 august

Viceprimarul Aurelian Bădulescu FOTO: Captură Youtube
Viceprimarul Aurelian Bădulescu FOTO: Captură Youtube

Supărat că i s-a retras sprijinul politic din partea PSD, după ce l-a numit ”trompetă” pe secretarul general al partidului, Codrin Ștefănescu, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a recunoscut că a mințit anchetatorii în cazul reprimării violente a protestului din 10 august, din Piața Victoriei.

Aurelian Bădulescu a avut delegate atribuțiile Gabrielei Firea în timpul protestului reprimat violent de jandarmi în 10 august.

”E posibil ca în România 2019 că îți faci un coleg trompetă să fii dat afară și să nu conteze cât ai muncit, cât ai luptat cu opoziția, câte proiecte ai votat, cât ai stat pe străzi, cât le-ai ținut c*rul când venea hashtagul peste ei, câte documente ai semnat ca să nu-i lași în piață? Și ești audiat la Parchet și de ce a trebuit să mint la Parchet, asta nu se întreabă?”, a declarat Bădulescu la România TV.

”Am spus că după 30 ianuarie e momentul când lumea va afla adevărul. Asta e frica lor”, a adăugat Bădulescu, care spune că se pune la dispoziția organelor de urmărire penală cu fapte și declarații pentru data de 10 august.

Întrebat de ce a mințit, Bădulescu a oferit un răspuns halucinant: ”Că sunt un mincinos şi ca să apar un partid care acum mă exclude, de aia. Ca să-l apăr pe Codrin Ştefănescu, ca să apăr democraţia, ca să fie bine”.

„Mi-a fost greu să ajung până aici, nu am crezut niciodată că dacă-i spui lui Codrin Ştefănescu trompetă şi munceşti atâţia ani în partidul ăsta eşti dat ca o măsea afară“, a adăugat Bădulescu la Realitatea TV.

După evenimentele din 10 august, Bădulescu spunea că ”violența era aproape de neimaginat” și că ”jandarmii au procedat atât cât au putut pentru a restabili ordinea de drept”.

Rămâne de văzut dacă Parchetul se va sesiza și îl va rechema la declarații pe viceprimarul Bucureștiului în cadrul anchetei care vizează reprimarea violentă a protestului din 10 august.