Viceprimar PSD, la adresa consilierilor USR: „Bulangii, javre ce sunteţi!”

Viceprimarul Aurelian Bădulescu FOTO: Captură Youtube
Viceprimarul Aurelian Bădulescu FOTO: Captură Youtube

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a adresat mai mult jigniri consilierilor USR spre sfârșitul ședinței de Consiliu General. I-a numit „javre”, „fraieri”, „bulangii” și „animale”, pentru că au votat împotriva unui proiect în vederea construirii unor noi imobile destinate relocării Facultății de Medicină Dentară.

„Bulangii, javre ce sunteţi! Nişte animale!”, le-a spus Bădulescu consilierilor USR.

Întrebat de jurnalişti de ce a avut această reacţie şi de ce foloseşte un astfel de limbaj la adresa consilierilor din opoziţie în fiecare şedinţă de consiliu, viceprimarul a declarat că îşi asumă cuvintele pe care le-a spus.

„USR Bucureşti îi cere Gabrielei Firea să-i retragă sprijinul politic viceprimarului Aurelian Bădulescu pentru limbajul grobian şi pentru atitudinea sa total nepotrivită cu funcţia pe care o ocupă. (…)

Declaraţiile injurioase ale viceprimarului Aurelian Bădulescu au fost făcute după ce consilierii Opoziţiei au votat împotriva unui proiect prin care s-a solicitat acordul Consiliului General pentru aprobarea cooperării dintre Sectorul 4 şi Universitatea de Medicină în vederea construirii unui clădiri cu funcţionalitate educaţională şi medicală”, se arată într-un comunicat transmis vineri de USR Bucureşti.

De asemenea, consilierii USR au mai adăugat că au votat împotrivă pentru că, printre altele, construcțiile urmează să fie pe un spațiu verde.

„În al doilea rând, proiectul supus ieri la vot prevedea construirea acestor facilităţi pe spaţiul verde în incinta Parcului Orăşelul Copiilor ceea ce este deopotrivă ilegal şi inoportun. Facilităţile educaţionale şi medicale aferente Facultăţii de Medicină trebuie să fie construite într-o zonă adecvată, într-o zonă care permite urbanistic acest lucru şi care face parte dintr-un proiect suficient de amplu pentru a fi putea fi dus la bun sfârşit.

Ideea amplasării Facultăţii de Medicină în Parcul Orăşelul Copiilor este una greşită şi pare a fi mai degrabă o manevră edilitară prin care, sub pretextul unor intenţii nobile, să se ridice noi ansambluri rezidenţiale pe terenul din parc”, susţine USR Bucureşti.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.