Viață nouă pentru câinele-erou care a salvat un biciclist. A fost găsit

FOTO: expressdebanat.ro
FOTO: expressdebanat.ro

Povestea emoționantă a unui câine fără stăpân care a salvat un biciclist, ce s-a accidentat în zona muntelui Semenic, a devenit subiect de știre și s-a viralizat pe rețelele de socializare, după ce jandarmii din Caraș Severin au făcut-o cunoscută.

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, l-a adoptat. Jandarmii și reprezentanții unei asociații l-au căutat și au reușit să-l găsească.

„Jandarmii din cadrul Postului Montan Văliug împreună cu membrii Asociației Dogs Center Reșița au reușit să identifice câinele salvator în zona comunei Văliug, oferindu-i adăpost până la sosirea domnului Popovici Ionuț, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, care și-a exprimat intenția de a adopta câinele.

În acest moment câinele se bucură de un nou cămin alături de familia Popovici. Pe această cale dorim să mulțumim tuturor celor care si-au exprimat, în mediul online, îngrijorarea față de câinele salvator”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin, plt. maj. Marius Săndulescu, pentru expressdebanat.ro.

Jandarmii spun că până să ajungă la biciclistul accidentat, câinele l-a încălzit cu propriul corp. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, Marius Săndulescu, a declarat că patrupedul ar fi vrut să se urce în ambulanță, cu bărbatul accidentat, și a alergat o bună bucată de drum după mașină.

„Prietenul omului dă o lectie de „omenie”. Am fost solicitați să intervenim de urgență, deoarece un bărbat a căzut cu bicicleta în zona Muntelui Semenic și nu putea să se miște.

În urma unui apel primit prin sistemul unic de urgență 112, luni, 16 iulie, în jurul orei 22.00, jandarmii montani, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Văliug, s-au deplasat, în cel mai scurt timp, în zona Platoului Semenic, pentru a acorda primul ajutor unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din mun. Reșița, care s-a accidentat, căzând de pe bicicletă.

La sosirea jandarmilor, ciclistul acuza dureri în zona claviculei și se afla într-o stare ușoară de hipotermie.

Primul salvator al bărbatului a fost un câine care imediat după producerea incidentului s-a așezat lângă victimă și l-a protejat, încălzindu-l cu corpul său. Patrupedul a rămas lângă el până la sosirea jandarmilor.

La fața locului a fost solicitat un echipaj al Serviciului de Ambulanță Caraș-Severin pentru a transporta persoana la spital. Până la refacerea fizică a ciclistului, bicicleta se află în custodia Postului de Jandarmi Montan Văliug”, au scris reprezentanții Jandarmeriei Caraș Severin pe Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.