Vacanță în România – 3 locuri pe care trebuie să le vizitezi

România este țara castelelor medievale, a bisericilor gotice și a orașelor fermecătoare, toate ascunse printre unele dintre cele mai enigmatice peisaje din sud-estul Europei.

Dacă încă n-ai descoperit locurile spectaculoase care i-au cucerit pe străini, o vacanță în România este ceea ce trebuie să faci. Te poți caza în diferite pensiuni istorice folosind carduri de vacanta, te poți bucura de aerul proaspăt din zonele mai puțin exploatate, poți vizita muzee, biserici, castele, dar poți participa și la diferite evenimente culturale.

Dacă într-un articol anterior ți-am prezentat câteva variante de cazare Slănic Moldova și am descris stațiunea în detaliu, astăzi îți prezentăm trei dintre cele mai frumoase locuri pe care ar trebui să le vizitezi în următoarele tale vacanțe în România.

1. Viscri – Brașov

Viscri este una dintre cele mai de seamă atracții turistice ale României. Impresionează datorită peisajelor pitorești și a autenticității locului. Satul din Brașov numără aproximativ 1.000 de locuitori, iar farmecul locului este dat și de una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești, înscrisă în patrimoniul mondial UNESCO.

Viscri și-a câștigat notorietatea și datorită prințului Charles, care, îndrăgostit de locurile frumoase din țara noastră, a cumpărat o casă sătească în Viscri. El a vizitat prima dată Transilvania în 1998 și a descoperit, potrivit declarațiilor ulterioare, o zonă rurală idilică, ce în Marea Britanie nu mai există. Totodată, Prințul Charles a înființat o fundație la Viscri, prin intermediul căreia și-a propus să ajute la păstrarea peisajelor unice, a arhitecturii tradiţionale şi a unui mod de viaţă neschimbat de sute de ani.

2. Sighișoara – Mureș

Inclus pe lista celor mai bantuite orase din lume, Sighișoara este unul dintre cele mai frumoase locuri din România, de care turiștii sunt atrași datorită poveștilor care planează asupra sa. Construită de coloniștii sași în secolul al XII-lea, pe malul Târnavei Mari, Sighișoara este printre puținele cetăți medievale încă locuite, fiind înscrisă pe lista patrimoniului mondial UNESCO. 

Situată în inima Transilvaniei, Cetatea medievală a Sighișoarei este legată din punct de vedere istoric de tatăl lui Vlad Țepeș, Vlad Dracul, care a locuit patru ani în Casa cu mușcate, unul dintre obiectivele turistice care îi atrag pe străini. De asemenea, odată ce ajungi în Sighișoara, nu trebuie să ratezi Turnul Cu Ceas, unul dintre cele mai expresive monumente de arhitectură militară. Până în anul 1556, în turn era Primăria oraşului Sighișoara.

Turnul Cizmarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Măcelarilor și Turnul Cojocarilor, precum și Biserica din Deal, Biserica Mănăstirii Dominicane și Biserica Romano-Catolică sunt, de asemenea, locuri pline de istorie pe care le poți vizita în Sighișoara.

3. Delta Dunării 

În Delta Dunării, a doua ca mărime în Europa, există peste 5.000 de specii de plante și animale. S-a format de-a lungul a 10.000 de ani și continuă să crească, fiind considerată cel mai bine conservată deltă din Europa. Din 1990, Delta Dunării face parte din Patrimoniul Mondial Unesco. 

Printre locurile pe care le poți vizita, odată ce ai ajuns în Deltă, se numără Pădurea Letea, cea mai nordică pădure subtropicală din lume și una dintre cele mai vechi rezervații naturale din România. Aici vei găsi stejari vechi de peste 300 de ani, diverse specii de orhidee, dar și un tip de liană care poate ajunge până la 25 de metri.

De asemenea, poți face o excursie în comuna Sfântu Gheorghe, unde se află Complexul Sacalin Zătoane, o arie protejată de interes național, în care te poți „întâlni“ cu stârcul roșu, stârcul galben, pelicanul creț, lebăda, lopătarul sau țigănușul.

Iar în satul tradițional pescăresc Mila 23, situat chiar în centrul Deltei, poți afla informații despre viața locuitorilor Deltei de la Centru etnografic și te poți bucura de peisaje superbe în timp ce pescuiești. Localitatea mai e cunoscută și sub numele de „Satul Campionilor“, pentru că aici s-a născut Ivan Patzaichin, cel mai cunoscut canoist român, cvadruplu campion olimpic.

Sursă foto: Ghiuz/ Shutterstock