USR PLUS vrea schimbarea lui Florin Cîțu

FOTO: USR/Facebook
FOTO: USR/Facebook

Alianța USR PLUS ar vrea ca premierul Florin Cîțu să fie înlocuit. Este unul dintre principalele scenarii de lucru discutate de liderii celor două partide, potrivit unor surse politice pentru G4Media.ro.

Liderii USR PLUS ar fi supărați pe modalitatea prin care Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu.

De altfel, Dacian Cioloș, copreședinte al alianței, spune că premierul Cîțu a procedat „absolut inacceptabil” în cazul lui Vlad Voiculescu.

„Modul în care a procedat Florin Cîțu, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea conducerii Alianței USR PLUS și a Coaliției, este absolut inacceptabil. Din păcate, în aceste zile sunt în recuperare medicală și nu pot interveni public”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Vlad Voiculescu a fost demis de la Ministerul Sănătății, informația fiind confirmată oficial de Guvern. Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit în această dimineață cu vicepremierul Dan Barna, fiind extrem de nemulțumit de scandalurile în lanț din jurul Ministerului Sănătății. Voiculescu este al treilea ministru al Sănătății schimbat din funcție de la debutul pandemiei COVID-19 în România.

De asemenea, de la Ministerul Sănătății pleacă și secretarul de stat Andreea Moldovan. Interimatul la MS va fi preluat de Dan Barna.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.