USR PLUS respinge oficial varianta cu Orban premier

Dacian Cioloș și Dan Barna. Foto: USR / Facebook

USR PLUS a transmis un mesaj oficial în legătură cu desemnarea lui Ludovic Orban în funcția de premier. Aceștia resping un nou guvern condus de liderul PNL, care tocmai și-a dat demisia din această funcție.

„Considerăm că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate față de USR PLUS, nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta care iși dorește un nou început și o guvernare cu mandat reformist”, se arată într-un comunicat, publicat pe pagina de Facebook a Alianței USR PLUS.

Reprezentanții USR PLUS mai spun că vor să continue discuții pentru formarea unei coaliții, însă variantele de premier luat în considerare sunt Dacian Cioloș sau Florian Cîțu.

„USR PLUS își exprimă dorința și disponibilitatea de a continua discuțiile asupra structurii și programului unei guvernări pe baza unei majorități alături de PNL și UDMR. Ambele variante de premier propuse de partide la consultările cu Președintele României, Dacian Cioloș din partea USR PLUS și Florin Cîțu din partea PNL, au susținere din partea noastră”, transmite USR PLUS.

Liderii PNL urmează să se întâlnească într-o ședință a Biroului Politic Naționa, în care va fi supusă la vot retragerea susținerii pentru Florin Cîțu. Marți a avut loc o ședință mai restrânsă a liberalilor, iar mai mulți lideri l-au înfruntat pe Ludovic Orban.

Președintele Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, că așteaptă de la cele trei partide care ar putea forma o coaliție de guvernare, o propunere de premier. Președintele a preferat să nu încline balanța în scandalul din interiorul PNL spunând că l-ar accepta și pe Florin Cîțu și pe Ludovic Orban, dacă sunt susținuți de coaliție.

„Dacă se înțeleg PNL, USR PLUS și UDMR și vin cu o propunere, o voi accepta, că este Orban, îl accept, că este Cîțu îl accept, sau să fie altcineva, dar la urmă, să vina și să propună pe cineva”, a declarat președintele.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.