USR a pierdut 3 primării importante câștigate în urmă cu 4 ani

Radu Mihaiu și Clotilde Armand, aflați în spatele președintelui USR Cătălin Drulă, au pierdut alegerile locale la Sectorul 2, respectiv Sectorul 1, potrivit numărătorii parțiale. Sursa: Facebook (Pagina USR)

Uniunea Salvați România (USR) a pierdut, conform rezultatelor numărătorii parțiale, 3 primării importante câștigate la alegerile locale de acum 4 ani: Primăria Sector 1, Primăria Sector 2 și Primăria Brașov.

George Tuță, candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 1, a anunțat că a câștigat alegerile și că a învins-o pe Clotilde Armand, actualul primar USR.

„Am încheiat numărătoarea paralelă. După centralizarea tuturor secțiilor, se confirmă că am câștigat Primăria Sectorului 1 cu o diferență de 429 de voturi. Sunt la BES să mă asigur că toate voturile ajung în siguranță de la secții la Biroul Electoral de Sector. Reclădim Capitala Capitalei pe respect și transparență”, a scris Tuță pe Facebook.

Clotilde Armand nu a făcut, până la această oră, nicio declarație de presă.

La Primăria Sectorului 2, numărătoarea paralelă a PSD a arătat că Rareș Hopincă de la PSD a câștigat alegerile în Sectorul 2 în fața lui Radu Mihaiu de la USR, potrivit G4Media.ro. Postul de televiziune Digi 24 a relatat că diferența dintre cei 2 este de aproximativ 200 de voturi.

În urmă cu puțin timp, Allen Coliban și-a recunoscut înfrângerea în fața lui George Scripcaru de la PNL, fost primar al Brașovului în perioada 2004-2020.

„Am pierdut alegerile la Primăria Brașov. Îmi asum această înfrângere și sunt convins că și mulți dintre voi simțiți același regret adânc. Îmi pare rău.

Vă mulțumesc pentru tot sprijinul pe care mi l-ați acordat. Pentru toată energia. Pentru toate încurajările. Pentru curajul pe care l-ați avut, mulți dintre voi, de a vă asuma o susținere publică a campaniei mele. Doar cine nu a locuit în Brașov în ultimii 20 de ani nu înțelege dimensiunea curajului vostru.

De multe ori m-ați întrebat „cum e, mai poți?” Da, mai pot! Lucrurile nu se opresc aici. Sunteți peste 45.000 de brașoveni care mi-ați acordat încrederea, cu peste 10.000 mai mulți decât în 2020. O creștere similară avem și la Consiliul Local, unde Alianța Uniți pentru Brașov va avea 11 sau 12 mandate. Cu puterea dată de voi ne vom lupta, în continuare, pentru binele orașului nostru”, a scris Coliban pe Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.