Ursula von der Leyen: „Ucraina e una dintre noi și o vrem în Uniunea Europeană”

Ursula von der Leyen. Foto: Wikimedia Commons / DOD photo by U.S. Air Force Staff Sgt. Jette Carr

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a declarat pentru Euronews că „Ucraina e una dintre noi și o vrem în Uniunea Europeană”.

Anunțul a venit la scurt timp după ce UE a anunțat că va trimite arme Ucrainei, că va interzice media rusești Sputnik și Russia Today și că restricționează spațiul aerian al blocului comunitar pentru aeronavele rusești.

Ursula von der Leyen a arătat că susține aderarea Ucrainei la UE, însă nu a oferit niciun indiciu că va fi vorba despre o aderare rapidă, așa cum a cerut președintele Volodimir Zelenski în acest weekend.

„Avem o procedură cu Ucraina, ca de exemplu integrarea pieței ucrainene în piața unică. Colaborăm îndeaproape în domeniul energetic. Sunt multe domenii în care colaborăm și într-adevăr, în timp, ei aparțin UE. Ucraina e una dintre noi și o vrem în UE”, a spus președinta Comisiei Europene.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.