Ungaria își închide granițele pentru străini de la 1 septembrie

Foto: Ralf Peter Reimann / Flickr

Autoritățile maghiare au anunțat că vor închide frontierele pentru străini începând cu 1 septembrie, pentru a limita numărul de cazuri noi de coronavirus.

Ungurii care se întorc în țară trebuie să intre în carantină, potrivit unei decizii anunțate de premierul Viktor Orban. Mai mult, aceștia pot ieși din carantină doar după ce vor fi testați negativ de două ori la infecția cu COVID-19.

Excepție de la regulă vor face doar coridoarele de tranzit, convoaiele militare, tranzitul umanitar și călătoriile de afaceri sau umanitare.

Decizia va rămâne în vigoare cel puțin o lună de zile, mai spus oficialii maghiari.

Ministerul Afacerilor Externe din România a solicitat deja, prin Ambasada României la Budapesta, clarificări cu privire la conținutul deciziilor amintite și impactul acestora asupra cetățenilor români care călătoresc în Ungaria și respectiv prin Ungaria, ca stat de tranzit, către alte state europene, precum și în privința cetățenilor români, lucrători transfrontalieri.

Țara vecină a raportat până acum doar 5.511 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, iar 614 maghiari au murit din cauza COVID-19.