Ungaria impune restricții la granițele sale

FOTO: jackmac34/Pixabay.com
FOTO: jackmac34/Pixabay.com

Ungaria a decis să impună restricții în ceea ce privește trecerea frontierelor sale. Acestea vor intra în vigoare de miercuri, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, după ce au apărut un număr mare de cazuri în mai multe țări. Anunțul a fost făcut de șeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Potrivit noilor reguli, cetățenii unguri care revin din țări de risc crescut, considerate aparținând zonelor „galbenă” și „roșie”, vor fi obligați să se supună unor controale medicale la graniță și să intre în carantină, a explicat Gergely Gulyas.

Aceleași reguli se aplică și străinilor care vin din țări „galbene”, în timp ce intrarea cetățenilor străini care vin din țări „roșii” este interzisă. Din categoria „roşie” fac parte în acest moment Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Ucraina.

Dintre statele membre ale Uniunii Europene, în categoria „galbenă” se înscriu în prezent Bulgaria, Portugalia, Suedia şi România. Tot aici intră şi Marea Britanie.

Cei care vin din aceste ţări trebuie să intre în carantină, pe care o pot părăsi doar după două teste negative efectuate la interval de 48 de ore.

Potrivit Reuters, restricțiile nu se aplică celor care sunt în tranzit, transporturilor de marfă, călătoriile oficiale, dar și în aceste cazuri se pot efectua controale de sănătate.

Croaţia, stat membru al UE, face parte deocamdată din categoria „verde”, a precizat responsabilul ungar.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.