Una dintre cele mai frumoase peșteri din România poate fi vizitată din nou

Peștera Comarnic SURSA FOTO: pnscc.ro
Peștera Comarnic SURSA FOTO: pnscc.ro

Peștera Comarnic, considerată cea mai frumoasă și sălbatică din Banat, situată în județul Caraș-Severin, s-a redeschis pentru turiști.

Reprezentanții Parcului Național Semenic-Cheile Carașului atrag atenția că vizitele în timpul săptămânii trebuie anunțate cu 48 de ore înainte, iar cele din weekend cu o zi înainte. Ghidul pentru vizitarea peșterei este asigurat doar în zilele de weekend, iar în rest, la cerere.

Programul de vizitare al peșterii Comarnic este în trei reprize: între 10:30-12:30, 13:00- 15:00 și 15:30-17:30. Biletele sunt cuprinse între 10 lei (pentru elevi și studenți) și 15 lei pentru adulți. Mai multe detalii legate de rezervări găsiți – aici.

Reprezentanții peșeterii transmit că vizitatorii trebuie să aibă încălțăminte adecvată pentru munte.

Peștera se află în inima Munților Banatului, aproximativ la jumătatea distanței dintre Reșița și Anina, în aproprierea confluenței dintre pârâul Comarnic și râul Caraș. Este rezervația speologică din 1947.

Peștera are două intrări principale, una în amonte, la o altitudine de 473 de metri, unde pătrunde și pârâul Ponicova și a doua în aval, la nord, pe versantul Navesu Mic, la altitudinea de 443 de metri, în imediata apropiere a Cantonului Comarnic. Diferența de nivel dintre cele două intrări este de 30 de metri.

Din cei peste 6.200 de metri structurați pe trei nivele, fosil, subfosil și activ, turiștii pot vedea nivelul superior, cel „uscat”, pe o lungime de 1.750 de metri, potrivit pnscc.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.