Un vaccin anti-Covid care a dat rezultate la adulți va fi testat pe copii și adolescenți

FOTO: Dimhou/Pixabay.com
FOTO: Dimhou/Pixabay.com

Compania farmaceutică chineză Sinovac Biotech a anunțat că va începe studii clinice pentru potențialul vaccin anti-Covid la care lucrează pe adolescenți și copii la sfârșitul acestei luni. Potrivit agenției spaniole EFE, cercetătorii chinezi ai companiei farmaceutice spun că testarea acestui vaccin a dat rezultate pozitive pe adulți.

Potrivit Sinovac, ultima rundă de testare pentru CoronaVac, vaccinul la care lucrează, va începe pe 28 septembrie. Pe 9 septembrie, firma a anunțat că studiile clinice de fază I și II pe adulți sănătoși cu vârsta peste 60 de ani și studiile anterioare pe grupa de vârstă 18 – 59 de ani au arătat „siguranță bună și imunogenitate”.

Potrivit reprezentanților companiei, nivelul anticorpilor detectați la subiecți de peste 60 de ani a fost ușor mai mic decât cel detectat la grupurile mai tinere. Unul dintre principalele obiective ale companiei este să se asigure că vaccinul este sigur pentru întreaga populație, inclusiv pentru copiii mici și adolescenți, care sunt expuși focarelor de Covid-19 în școli.

În etapa următoare a studiului, care începe la sfârșitul lunii, vor fi incluse 552 de persoane sănătoase, cu vârste între 3 și 17 ani. Aceștia vor primi două doze la imunizare și un placebo, combinând cercetările de fază I și II. CoronaVac se află în etape finale de testare pe scară largă și în țări precum Brazilia, Indonezia sau Turcia.

Guvernatorul statului Sao Paulo, Joao Doria, a anunțată că autoritățile din țara sa intenționează să imunizeze toată populația cu vaccinul chinez.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.