Un turist olandez ce a vizitat peste 150 de țări, uimit de România: „Tocmai ce am ieșit din hotel și sunt șocat”

tom olandez
Foto: Captură TikTok

Un turist olandez ajuns în România a fost uimit de evenimentul „Străzi deschise” din centrul Bucureștiului.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce e interesant și frumos în România.

„Tocmai ce am ieșit din hotel și sunt șocat. Ce se întâmplă aici, pe străzile Bucureștiului? Este sâmbătă și străzile sunt închise pentru trafic, aparent – am întrebat – până la 10 seara. Și asta doar pentru că e vară, vremea e caldă…”, a explicat Tom într-un clip postat pe TikTok, unde este urmărit de peste 1,2 milioane de persoane.

„Sunt cozi lungi pentru înghețată, pizza este foarte populară, terasele sunt pline de oameni, pare un festival al pizzei și al berii în stradă. Baruri la modă, în trend, pline de oameni, peste tot. Oamenii de aici din București își trăiesc viața la maximum”, a mai comentat olandezul care a călătorit în peste 150 de țări din lume.

Tom, un tânăr din Olanda, călătorește încontinuu începând din 2012. În anul 2008 a făcut prima sa călătorie în jurul lumii, iar de atunci a vizitat aproape 160 de țări. Are peste 1,2 milioane de urmăritori pe TikTok și peste 600.000 pe Instagram.

@traveltomtom Streets closed ❌ off for traffic until 10pm? Only in Bucharest! 🙌🏽 In front of the Radisson Blu Hotel in central Bucharest they apparently close off the streets all summer long from 10am to 10pm on Saturdays and on Sundays! The street name is Calea Victoriei. Amazing street vibes and therefore definitely one of the best places to visit in Bucharest on the weekends ! #bucuresti #romania ♬ original sound – Traveltomtom

Ne găsești și pe Threads.

Evenimentul outdoor „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, sezonul 2024, a început sâmbătă, 6 aprilie. În weekend-uri, pe timpul zilei, Calea Victoriei va rămâne închisă pentru circulație până în luna octombrie.

„Deschidem azi „Străzi deschise 2024”. O să fim pe Calea Victoriei, și începând de săptămâna viitoare și în cartiere, în fiecare weekend, până în octombrie. (…)

Săptămâna viitoare vom fi și în Sectorul 1, săptămâna cealaltă vom fi în Sectorul 2. Anul trecut am avut 1 milion de bucureșteni care au participat la Străzi deschise, în total. Îi așteptăm pe toți bucureștenii, începând de azi, să ne simțim bine, să discutăm unii cu alții, să mai ieșim din casă. Orașul este pentru oameni”, a transmis sâmbătă, 6 aprilie, Nicușor Dan, primarul Capitalei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.