Un turist a sunat la 112 și a spus că și-a rupt piciorul pe munte. Salvamontiştii l-au găsit teafăr, dar beat

salvamont turist
Foto: Captură video Facebook / Salvamont Borșa

Un turist aflat în Munții Rodnei în acest weekend a sunat la 112 și a anunțat că și-a rupt piciorul. Salvamontișii au plecat pe munte ca să-l salveze, dar când l-au găsit au văzut că bărbatul nu era rănit, ci doar beat.

Mai mult, el a refuzat ajutorul oferit de salvatori. Întregul incident a fost filmat:

Turistul: Eu, eu vreau să rămân aici…

Salvamontistul: Păi nu vă putem lăsa aici că vine ursul.

Lasă, că vine ursul… mă găsește ursul aici. Lăsați-l aici (rucsacul – n.r.)…

N-ai vrea să mergem mai degrabă… mergem până jos frumos, înțelegi? Stai acolo la un ceai, bei un pic de apă, îți revii, și p-ormă mâine, după ce-ți revii, vii din nou sus la munte?

Lăsați, lăsați!

Bine? Uite, am venit cu mașina special să te ducem, să te ajutăm!

Apreciez atitudinea ta!

„Alcoolul în vârf de munte.. confuzie și accidente! Muntele îți oferă cea mai simplă lecție de viață la care ai acces, dar trebuie tratat cu responsabilitate și seriozitate. De aceeași seriozitate vă recomandăm să dați dovadă și să vă gândiți de două ori înainte de a pune pe drumuri salvatorii montani.

În această seară, Serviciului Public Salvamont Borșa a fost anunțat prin 112 despre faptul că un turist a căzut pe o potecă din Pietrosul Rodnei. Apelanta a revenit de mai multe ori, spunând că bărbatul, originar din Cluj, și-a fracturat piciorul. O echipă de prim răspuns din cadrul Serviciului Public Salvamont Borșa a pornit spre locul intervenției împreună cu un echipaj SMURD. Ajunși la fața locului, am constatat că bărbatul este nevătămat, în avansată stare de ebrietate. Acesta a refuzat atât examinarea cât și transportul”, a transmis Salvamont Borșa.

„Vă recomandăm să nu consumați băuturi alcoolice pe munte deoarece acestea slăbesc organismul și capacitatea de efort. De asemenea, să nu vă abateți de la potecile marcate și în situația în care sunteți nevoiți să sunați la 112, asigurați-vă că nu transmiteți informații eronate. În timp ce echipajele sunt ținute blocate la un caz care nu necesită intervenția de urgență, un alt turist poate avea nevoie de ajutor. Fiți responsabili pe munte!”, au mai scris pe Facebook reprezentanții Salvamont.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.