Un turist român a murit după ce a dezinfectat casa de vacanță cu prea mult clor

Casa de vacanță antistres. Foto: cashvilleskyline.com
Casa de vacanță antistres. Foto: cashvilleskyline.com

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Bacău, a murit, iar concubina sa (53 de ani) este în stare gravă la spital, după ce au dezinfectat cu clor o casă de vacanță din comuna Moldova Sulița, din Suceava.

Cei doi turiști au decis să dezinfecteze întreaga casă de vacanță, pentru a se asigura că nu se vor îmbolnăvi cu coronavirus. După două zile de la curățarea cu clor, cei doi au început să se simtă rău, acuzând amețeli și stări de vomă. Cei doi nu au cerut ajutorul medicilor, crezând că suferă de o toxiinfecție alimentară.

Băcăuanul a sunat, în cele din urmă, la 112, fiind transportat la Spitalul Muncipal Câmpulung Moldovenesc. Din nefericire, în aceeași zi, bărbatul a decedat. Concubina sa este în stare gravă, la același spital.

Potirvit Ziar de Suceava, turistul băcăuan a murit din cauza unei ”intoxicații exogene”, cel mai probabil cu vapori de clor și dezinfectant.

Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Județul Suceava a fost cel mai grav lovit de epidemia de coronavirus din România. Aici au fost înregistrate atât cele mai multe cazuri de infectare cu noul virus, cât și cele mai multe decese.