Un tren al CFR a luat foc. În vagoane se aflau 200 de călători

tren foc
Sursa: Digi24

Un tren de călători a luat foc sâmbătă după-amiază, 15 august, în județul Prahova, între localitățile Posada și Sinaia, relatează postul de televiziune Digi24.

În trenul care circula pe ruta București Nord – Brașov se aflau în jur de 200 de călători.

Sursa incendiului a fost un scurtcircuit la un vagon. Pasagerii au fost coborâți din tren și, din fericire, nu au fost victime.

Mai multe echipaje de la ISU Prahova au intervenit la fața locului, cu două mașini de stingere și un echipaj de prim-ajutor.

Potrivit bizbrașov.ro, o femeie a făcut un atac de panică și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Ulterior, călătorii au fost preluați de un alt tren.

Din păcate, acesta nu este primul incident de acest fel. Dincolo de numeroase deraieri de locomotive și vagoane, trenurile CFR Călători au avut parte și de mai multe incendii care s-ar fi putut termina tragic.

În urmă cu un an, în august 2019, locomotiva unui tren care circula pe aceeași rută (Brașov – București) a fost cuprinsă de un incendiu puternic. Locomotiva se afla în gara Buda, din localitatea prahoveană Ariceştii Rahtivani. Și atunci, cei 200 de călători au fost evacuați și, din fericire, nu au fost victime.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.