Un taximetrist i-a dat unui client 40 de mii de euro, bani pe care îi uitase în mașină

FOTO: botosaneanul.ro
FOTO: botosaneanul.ro

Un taximetrist în vârstă de 63 de ani, din Botoșani, a găsit în mașină o pungă cu aproximativ 40.000 de euro. Banii i-a uitat un bătrân, potrivit Botoșăneanul.

După ce a lăsat al doilea client, taximetristul și-a adus aminte că în portbagaj era în portbagaj și s-a dus să vadă ce este în interior.

Când a văzut banii a sunat de urgență la dispecerat pentru a anunța și a început să-l caute pe proprietarul banilor.

„Vreo 40.000 de euro cred că erau. În momentul în care am anunțat dispeceratul mi-au zis: bine că ați anunțat, dacă nu apare, mergeți la Poliție. Și tocmai bătrânul venise și m-au anunțat colegii: vezi că bătrânul te așteaptă. El era în față, eu în spate”, a declarat taximetristul Constantin Ionescu.

Când s-au găsit în cele din urmă, bătrânul cu lacrimi în ochi i-a mulțumit pentru gestul de omenie. Banii i-au fost înapoiați în prezența a doi colegi taximetriști, pentru siguranță.

„Câștigi azi nemeritat, mâine pierzi mai mult”

De-a lungul anilor, Constantin Ionescu a mai găsit tot felul de lucruri uitate în taxiul său.

„Bani nu am mai găsit. Telefoane. Chiar după ce am dus banii, am avut o familie, veneau din pelerinaj și au uitat un telefon. Eu nu l-am văzut, că acum după ce coboară, eu mă uit. L-am pus acolo și am așteptat să sune. Am anunțat la dispecerat, avea parolă, nu puteam umbla la el. A sunat cineva până la urmă, era nevastă-sa și a spus ce telefon au”, spune Constantin Ionescu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.