Un târg de mucenici a fost închis de Protecția Consumatorului

FOTO: Wikimedia Commons
FOTO: Wikimedia Commons

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au decis să suspende temporar târgul „Tradiții românești legate de sărbătoarea Mucenicilor”, din Parcul Tineretului. De asemenea, au amendat organizatorul cu 2.000 de lei.

Au fost verificați șapte participanți la eveniment, care au fost sancționați pentru deficiențele înregistrate cu oprirea definitivă de la comercializare a circa 200 de kilograme de produse alimentare, în valoare de 12.500 de lei, precum și oprirea temporară a serviciilor.

Printre neregulile constatate mai sunt menţionate: lipsa documentelor necesare funcţionării; nerespectarea condiţiilor de păstrare stabilite de producător; lipsa verificării metrologice a cântarului utilizat; lipsa unei surse de apa potabilă; păstrarea preparatelor culinare pentru comercializare în recipiente depreciate, uzate, cu acumulări de rugină; lipsa registrului unic de control; folosirea unor spaţii frigorifice cu acumulări de impurităţi şi depuneri de rugină; comercializarea de produse fără elemente de identificare şi caracterizare; utilizarea unor ustensile depreciate; depozitarea materiilor prime şi ambalajelor direct pe paviment; expunerea preparatelor culinare la comercializare fără existenţa elementelor de protecţie şi siguranţă alimentară.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.