Un tânăr IT-ist spune că este urmaș al lui Ștefan cel Mare

FOTO: Captură video Observator Antena 1
FOTO: Captură video Observator Antena 1

Un tânăr programator din Iași spune că a descoperit, după ce și-a făcut arborele genealogic, că ar fi urmaș al lui Ștefan cel Mare. Daniel Cantoreanu, în vârstă de 32 de ani, a adunat peste 5.000 de rude în timpul „cercetărilor” pe care le face de aproximativ 4 ani.

A discutat cu rudele sale, a căutat în arhivele familiei, la primării și biserici și a cercetat documente vechi și mai multe cărți cu mărturii istorice.

„Am zis că trebuie neapărat să văd dacă şi poveştile mele din familie se adeveresc sau nu. Cea mai dură poveste pe care o am este a unui strabunic, Gheorghe Cantoreanu, care a murit în închisoare la Aiud, în 62, fiind închis patru ani de regimul comunist”, a povestit Daniel Cantoreanu, pentru Observator Antena 1.

Acesta spune că a ajuns cu arborele său genealogic până în anul 1260, iar printre înaintașii săi s-ar afla nobili și boieri, însă altceva l-a impresionat.

„Ruda pe care am găsit-o este Iuga, voievod de Maramureş, care este fratele lui Bogdan I Descălecătorul, care este tatăl Margaretei sau Muşata, bunica lui Alexandru cel Bun, Alexandru Muşat, care este bunicul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Pot spune că sunt rudă cu Ştefan cel Mare”, a spus tânărul.

Însă istoricii și ahiviștii sunt sceptici în privința exacticității datelor pentru că în cazul majorității populației, un arbore genealogic pe mai mult de maxim 10 generații nu se poate face decât în mod excepțional și foarte rar.

Tânărul însă este sigur de cercetarea sa și ar dori să pună toate datele într-o carte.