Un tânăr de 29 de ani a murit după ce a fost externat la cerere de familie, deși avea COVID și era la ATI

pacient covid spital
Pacient internat la terapie intensivă. Foto: Governo do Estado de São Paulo / Wikipedia

Un bărbat de 29 de ani din Târgu Jiu, care suferea de epilepsie, a fost externat la cerere de familie, deși avea COVID și era în stare gravă, fiind internat la terapie intensivă. La scurt timp după externare tânărul a murit, relatează postul de televiziune Digi 24.

Tânărul în vârstă de 29 de ani a ajuns la spital cu ambulanța, pentru că se simțea foarte rău.

Computerul tomograf care i-a fost făcut la spital a arătat că avea o afectare pulmonară de 80%. Saturația oxigenului din sânge era foarte scăzută, de doar 60%, astfel că medicii au decis sa îl interneze imediat la terapie intensivă.

Bărbatul a fost conectat la două surse de oxigen, iar saturația crescuse, potrivit medicului de gardă, mai notează sursa citată. Acesta a anunțat familia că starea pacientului este una destul de gravă, însă după 4 ore în care a stat la ATI, familia a semnat documentele necesare pentru a-l lua acasă.

Conducerea spitalului a încercat să convingă familia că decizia de a-l lua acasă ar putea să-i pună viața în pericol, însă fără succes. Bărbatul a murit la scurt timp după externare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.