Un tânăr de 23 de ani a fost ucis și mâncat de un rechin în stațiunea Hurghada din Egipt

turist
Foto: Captură Twitter

Un rechin tigru a ucis joi un bărbat rus care înota în Marea Roșie, în largul stațiunii Hurghada din Egipt. Turiștii aflați pe plajă au urmărit îngroziți atacul rechinului, fără să îl poată salva pe tânărul de 23 de ani, relatează „The New York Post”.

Anul trecut, o turistă româncă și una din Austria au fost ucise de un rechin tot în stațiunea Hurghada.

Un videoclip care circulă online surprinde agitație în apă, în timp ce bărbatul este târât sub apă de rechin, iar privitorii strigă după ajutor.

„Acum îi mănâncă rămășițele”, poate fi auzit spunând un martor care a filmat incidentul.

Ministerul egiptean al Mediului a anunțat pe Facebook că un rechin tigru a fost responsabil pentru moartea bărbatului lângă hotelul Elysees Dream Beach din populara stațiune egipteană Hurghada.

Consulul general al Rusiei la Hurghada, Viktor Voropayev, a declarat pentru agenția locală de presă TASS că victima este un tânăr rus de 23 de ani, pe nume V. Popov. El nu era turist, ci locuia de câteva luni în Egipt.

Iubita lui Popov se afla și ea în apă, dar a reușit să scape nevătămată.

„S-a întâmplat într-o secundă. Salvatorii au reacţionat foarte repede. Din anumite motive, am simțit imediat că este un rechin. Am sărit imediat și am început să strig: „Rechini, rechini! Salvează-te!””, a declarat un martor la postul rusesc REN-TV.

„Este un lucru groaznic, rămășițele acestui tip sunt acolo. Eu tremur. Chiar în fața ochilor mei, rechinul l-a mâncat pe tipul acela”, a declarat o femeie pentru canalul Telegram Baza.

Autoritățile spun că rechinul a fost capturat și transferat într-un laborator „pentru examinare” și pentru „a determina posibilele cauze ale atacului”. Activitățile acvatice din zonă au fost restricționate până duminică.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.