Un tânăr de 22 de ani s-a înecat în zona plajei Modern din Constanța

Foto: Captură Digi 24

Un tânâr în vârstă de 22 de ani s-a înecat în zona plajei Modern din Constanța duminică după-amiaza, relatează ObservatorNews.

Salvatorii nu au mai putut face nimic pentru el când l-au scos din apă. Tânărul dispăruse în mare în dreptul Punctului 2 Salvamar.

La fața locului au sosit un echipaj SMURD, o ambarcaţiune CBRN şi un elicopter SMURD. În căutarea tânărului a pornit, la ora 15:14, și nava Sar Phoenix a ARSVOM (Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare).

Tânărul a fost scos din Marea Neagră de către salvamari, iar cadrele medicale au început manevrele de resuscitare, însă bărbatul nu a putut fi salvat.

„Să nu uităm totuși că Marea Neagră este extrem de periculoasă. De aceea, atunci când vrem să intrăm în apă, trebuie neapărat să ținem cont de steagurile arborate în punctele de salvamar”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța în urmă cu câteva zile.

• Steagul roșu cu galben înseamnă că plaja este supravegheată de salvamari.

Atunci când sub steagul roșu cu galben este arborat:

• STEAGUL ROȘU – scăldatul este interzis;
• STEAGUL GALBEN – înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesioniști;
• STEAGUL ALB/NEGRU (în carouri) – înotul este interzis, în zonă e permis doar accesul ambarcațiunilor;
• Când nu este niciun steag de avertizare sau este doar steagul alb (opțional) – înotul este permis.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.