Un tânăr bolnav de COVID a murit fără să afle că a devenit tată. A fost intubat când soția lui năștea

spitalul județean de urgență pitești purtătoarea de cuvânt
Foto: Pagina de Facebook Cristina Mihaela Cazacu

Un tânăr internat la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, bolnav de COVID, a murit fără să afle că a devenit tată, a povestit pe Facebook purtătoarea de cuvânt a unității medicale.

Cristina Mihaela Cazacu a relatat că tânărul a fost intubat când soția lui naștea: „Mor oameni. Mulți sunt tineri, n-au apucat să ajungă la jumătatea drumului. Medicii sunt neputincioși să-i salveze, în ciuda tuturor eforturilor. Scriu aceste rânduri îndeosebi pentru cei care încă nu cred în COVID. Vă dau un singur exemplu, al unui tânăr care a ajuns târziu la spital. Foarte târziu. În ziua în care i se îndeplinea, poate, cel mai mare vis, soția lui aducea pe lume o minune, el a fost intubat. Nu a apucat să afle că e tată. Noaptea trecută a murit. Am plâns. Am plâns ca pentru fratele meu, tatăl meu, oamenii mei cei mai dragi. Plâng și acum.”

„Nu am crezut că vom ajunge aici, atât de departe. Nu am crezut că noi, românii, vom fi atât de nepăsători. Destrăbălarea e la cote maxime, indiferent de oră, indiferent de consecințe. V-aș lua o zi în Secția ATI, să vedeți prețul dezmățului. Mă opresc”, a mai transmis purtătoarea de cuvânt de la Spitalul Județean de Urgență din Pitești.

Acesta nu este decât una dintre miile de familii distruse de COVID în ultimele zile.

Tot în această săptămână, un preot în vârstă de 46 de ani și soția sa, amândoi nevaccinați, au murit de COVID. Cei 2 copii pe care îi aveau au rămas orfani.

Iar în județul Giurgiu s-a înregistrat un caz în care au murit de COVID tatăl, mama și fiul – toți nevaccinați.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.