Un tânăr a sărit cu parașuta în interiorul Catedralei Mântuirii Neamului | VIDEO

salt cu parașuta catedrala mântuirii neamului
Foto: Captură YouTube

Un tânăr a sărit cu parașuta în interiorul Catedralei Mântuirii Neamului din București. Filmarea a fost publicată pe YouTube la data de 17 mai 2022.

Canalul de YouTube este unul dedicat base jumping-ului, unul dintre cele mai periculoase sporturi extreme. Cei care îl practică sar cu parașuta sau cu un wingsuit (costum cu aripi) de la înălțimi destul de joase (adică de pe clădiri, de pe turnuri, poduri, stânci etc).

În filmul realizat în Catedrala Mântuirii Neamului se vede cum tânărul se pregătește, apoi sare din domul principal al bisericii și aterizează după câteva secunde.

Nu se știe cine este tânărul care a realizat saltul, însă în descrierea videoclipului acesta menționează că saltul a fost posibil datorită unui prieten francez care i-a transmis coordonatele catedralei. De asemenea, el mai spune că acela a fost al doilea său salt în interiorul Catedralei Mântuirii Neamului.

Domul principal are, în interior, o înălțime de aproximativ 100 de metri.

Surse din cadrul Patriarhiei au declarat pentru Știrile PROTV că, cel mai probabil, autorul saltului nu e român și a intrat fraudulos pe șantierul Catedralei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.