Un student aflat pe moarte și-a descoperit singur tratamentul

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

David Fajgenbaum, student la Facultatea de Medicină a Universității din Pennsylvania, a reușit să găsească tratamentul pentru o boală rară de care suferea.

În al treilea an de facultate, acesta s-a îmbolnăvit grav și a fost internat, pentru început, timp de cinci luni. Încetul cu încetul, organele dădeau semne că încep să cedeze, iar diagnosticul a fost unul crunt: boala Castleman. Această afecțiune a fost descrisă prima dată în 1954. Este considerată o boală autoimună combinată cu un cancer.

În timp ce se afla pe patul de spital, David a remarcat că are niște pete roșii pe piele. Medicii le-au ignorat, însă el a insistat cu întrebări despre acestea.

„Ei continuau să spună că nu contează. Pacienții obișnuiesc să se tot lege de lucruri pe care alții nu le văd”, a declarat David, citat de CNN.

În următorii trei ani s-a luptat cu boala și a fost internat de mai multe ori, însă s-a străduit să țină pasul și cu studiile la facultate. La un moment dat, starea sa a ajuns atât de critică încât familia i-a chemat un preot să-i citească rugăciuni.

Apoi, după ce și-a analizat fișele medicale a ajuns la o ipoteză pe care specialiștii au ignorat-o zeci de ani. David a remarcat că o proteină crește de zece ori peste nivelul normal, iar la facultate a studiat că aceasta controlează creșterea vaselor de sânge.

Așa a ajuns la concluzia că petele roșii erau o consecință a creșterii acestei proteine și un semnal că sistemul imunitar încearcă să reacționeze.

Apoi s-a gândit la un medicament care era folosit pentru a ține sub control sistemul imunitar, atunci când acesta avea tendința de a respinge transplantul de rinichi. I-a cerut medicului să i-l prescrie și a început să-l ia din 2014. După trei luni de tratament și-a revenit.

Acum, David Fajgenbaum este medic și profesor asistent la Universitatea din Pennsylvania, are un laborator de cercetare și studiază în detaliu pe pacienți voluntari efectele medicamentului care l-a salvat pe el.

Vă recomandăm și reportajul:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.