Un șofer a fost amendat cu 2.900 de lei pentru depășirea vitezei

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

De la Crăciun și până pe 2 ianuarie, polițiștii au depistat 68 de șoferi care conduceau cu viteză excesivă pe șosele.

Cea mai mare viteză a fost înregistrată de polițiști pe A3. Un șofer străin a fost prins de aparatul radar cu 226 km/h, pe 30 decembrie, între Turda și Borș.

Însă polițiștii spun că nu e vorba de un caz singular de condus cu viteză. Au fost 14 cazuri de șoferi depistați circulând cu viteze de peste 200 km/h.

Aceștia au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei și li s-au reținut permisele de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

„În perioada 27 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei rutiere”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Tot în această perioadă, poliţiştii au depistat şase şoferi care conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice, pe numele lor fiind întocmite dosare penale sau aplicate sancţiuni contravenţionale.

Cea mai mare valoare înregistrată de etilotest a fost de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, la data de 1 ianuarie 2019, când poliţiştii au depistat un bărbat, de 31 ani, din Mangalia, care conducea pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.