Un senator s-a infectat cu coronavirus: „A început ca o banală pneumonie”

FOTO: Facebook/ Tanczos Barna
FOTO: Facebook/ Tanczos Barna

Senatorul UDMR Tanczos Barna a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Politicianul spune că „îi plac provocările”, dar că „ar fi renunțat” la aceasta.

Parlamentarul a crezut inițial că are o pneumonie, însă după ce i s-a făcut testul de coronavirus a aflat că este infectat.

„Cine mă cunoaște, știe că îmi plac provocările. Poate, uneori, chiar într-un mod exagerat. Totuși, aș fi renunțat la cea de astăzi. În mod special datorită grijii care o port familiei, copiilor și părinților mei. A început ca o banală pneumonie, dar s-a aflat destul de repede că este cauzată de fapt de virusul COVID-19. Sunt în grija unei echipe medicale fantastice. Începem tratamentul. PS: mă simt foarte bine, lucrurile merg conform standardelor si procedurilor”, a scris senatorul UDMR pe Facebook.

Pe teritoriul României au fost confirmate 31.381 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.812 au fost externate, dintre care 21.129 de pacienți vindecați și 1.683 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.847 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 592 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 236 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 824.343 de teste.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.