Un sector uriaș de plajă din Mamaia a fost excavat pentru o piscină

FOTO: Adevarul.ro
FOTO: Adevarul.ro

Un investitor privat a transformat plaja din centrul stațiunii Mamaia într-un adevărat șantier, în timp ce autoritățile nu iau nicio măsură.

S.C. BC COGEN MANAGEMENT SRL a primit autorizație de construire de la Primăria Constanța pentru „amenajare plajă turistică“. Conform pancartei, autorizația a fost emisă la 13.03. 2024, termenul de execuție fiind de 12 luni.

Mai multe publicații locale, respectiv www.constanta.info și www.dobrogealive.ro, au sesizat faptul că nisipul a fost excavat pe o suprafață întinsă de pe Plaja Caelia, lăsând în loc două perimetre săpate cu o adâncime de cel puțin trei metri, pe fundul cărora a așternut și nivelat un strat de piatră spartă. 

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a explicat pentru Adevărul că a fost dată autorizația de construire cu respectarea tuturor prevederilor legale.

„Între avizele prevăzute în Certificatul de urbanism a fost și acordul ABADL (administratorul suprafețelor de plajă, Ministerul Mediului fiind proprietarul). Pe suprafețele pe care se vor edifica piscinele și beach barul ABADL încasează o sumă importantă. Noi, Primăria Constanța, dacă nu eliberam această autorizație, având în vedere că toate documentele erau în ordine, riscam să fim acuzați de abuz în serviciu“, spune Vergil Chițac.

Edilul Constanței crede că se respectă proiectul tehnic: „Discutând despre materialele utilizate, acestea respecta prevederile legale fiind prietenoase cu mediul. Nu se folosesc beton sau fier. Totul este din lemn. Totul este modular și ușor demontabil. Vom vedea în mini-vacanța de 1 Mai și Paște cum va arăta locația“.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.