Un român s-a lăudat pe Facebook cu un furt de 600.000 de euro

FOTO: Milano Today
FOTO: Milano Today

Un român în vârstă de 20 de ani a fost condamnat la 6 ani de închisoare, în Italia, pentru că a participat la mai multe spargeri alături de alți complici, cetățeni sârbi, unul dintre ei minor. Furturile au avut loc din locuințe de lux din centrul orașului Milano.

Doar din una din locuințele sparte, cei trei au furat bijuterii în valoare de 600.000 de dolari.

Bucuroși de „succesul” lor, cei trei au sărbătorit cu șampanie și plimbări cu limuzina, iar imaginile, inclusiv unele în care purtau bijuteriile furate, au fost postate pe Facebook, aceasta fiind greșeala în urma căreia i-a descoperit poliția, potrivit Milano Today.

Furtul de 600.000 de euro la care a participat românul a avut loc în urmă cu un an, pe data de 11 ianuarie 2020. Unul din sârbi a escaladat un zid ca să intre în casa femeii, iar ceilalți doi asigurau paza.

Femeia se uita la televizor și a fost amenințată cu cuțitul și obligată să spună codul seifului din casă, după care a fost încuiată în baie. Hoțul a părăsit locuința după câteva minute, după ce a luat prada din seif. Hoții au fost prinși după câteva luni, și-au recunoscut faptele, însă bijuteriile nu au fost recuperate.

Românul, alături de complicii lui, este suspectat și de comiterea altor spargeri în case de lux din centrul orașului Milano.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.