Un român, primul admis la Medicină în Italia!

Norbert Kereszteny. Foto: Digi 24

Un student român a învins concurența, peste 60.000 de candidați, în concursul de admitere națională pentru Medicină din Italia.

Norbert Kereszteny (19 ani, originar din Sighet) a emigrat în urmă cu 13 ani, împreună cu familia, în Italia. A studiat matematică-informatică în liceu, însă a ales Medicina ca domeniu al studiilor sale universitare.

Decizia a fost una înțeleaptă, mai ales că tânărul român a obținut cea mai mare notă din concurs: 82,4 dintr-un maxim de 90.

”Când m-am întors acasă, am descărcat soluțiile și îmi aminteam perfect toate răspunsurile pe care le-am dat, toate întrebările. În acel moment mi-am dat seama că va fi bine. Trebuie învățat tot ceea ce se poate despre un argument, de exemplu biologie sau chimie și trebuie să înveți să gândești”, explică Norbert Kereszteny într-un interviu acordat Digi24.

Studentul român a ales să învețe tainele medicinii la Universitatea din Milano. Concurența la Medicină în Italia în acest an a fost de cinci pe loc, cu peste 60.000 de candidați pe locurile dispnibile.

”Testul durează 100 de minute și presupune 60 de întrebări, dintre care 10 de logică, 12 de cultură generală, 18 de biologie, 12 de chimie, 4 de matematică și 4 de fizică”, a povestit Norbert Kereszteny, pentru sursa citată.

Norbert a greșit 4 întrebări din 60 și spune că îi e dor de România, luând în calcul și o posibilă revenire în țară, după obținerea diplomei în Italia.