Un român de 23 de ani, ucis în atentatul din Germania

atentat germania hanau
Atacatorul a publicat un filmuleț pe rețelele de socializare înainte de a comite crimele. Foto: Captură YouTube

Printre persoanele ucise în atentatul de azi, 20 februarie, din Hanau, Germania, se află și un român, scrie publicația germană zeit.de.

Potrivit sursei citate, toate cele 9 persoane care au fost ucise în zona celor două localuri au între 21 și 44 de ani. Printre acestea se numără atât germani, cât și străini de origine română, turcă, bulgară și bosniacă.

Publicația stiridiaspora.ro scrie că, din primele informații, românul de 23 de ani se numea Viorel.

El ar fi fost împușcat de atacatori chiar în propria mașină. Bărbatul se întorcea spre casă, de la locul de muncă. Informația a fost confirmată de tatăl tânărului, Păun Niculescu. Bărbatul mort, originar din Giurgiu, era curier în Germania.

De la ora locală 18.00 (ora 19.00 a României) la Hanau, localitate aflată lângă Frankfurt, se vor reuni mai multe persoane într-un marș de comemorare a victimelor atentatului terorist.

Autorul atacului, un individ de 43 de ani cu idei de extremă dreapta, şi mama acestuia, în vârstă de 72 de ani, au fost găsiţi morţi într-un apartament.

Specialiștii care au analizat materialul video postat online de atacator au arătat că bărbatul avea idei profund rasiste, potrivit BBC. De asemenea, bărbatul era influențat și de teorii ale conspirației.

De altfel, el a și vizat prin atacurile sale două baruri cu narghilea, iar mulți dintre cei uciși erau imigranți.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că sunt multe semne că Tobias R. a fost motivat de rasism să comită aceste crime.

„Rasismul este o otravă. Ura este o otravă, iar această otravă există în societatea noastră și este de vină pentru multe crime”, a spus Angela Merkel.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.