Un român a cumpărat un avion de la ANAF și l-a transportat noaptea trecută prin București

Un avion cu o capacitate de 200 de locuri a fost transportat, în noaptea de sâmbătă spre duminică pe străzile din București. Transportul agabaritic a fost programat într-o perioadă în care traficul era mai scăzut.

Avionul ar urma să fie transformat într-o locuință, potrivit celui care l-a cumpărat.

Acesta a aparținut omului de afaceri Ovidiu Tender și a fost scos la vânzare de fisc, după ce compania de zbor a intrat în insolvență. Noul proprietar a plătit 36.000 de euro pentru avionul McDonnell Douglas.

„Am luat eu circularul şi în câteva zile am tăiat aripile. A fost dificil să îl pun pe trailer, să îl pregătim de pus pe trailer. Să îl punem pe trailer, mai ales că nu am mai făcut asta”, a spus pentru observatornews.ro Costin Gavrilescu, proprietarul avionului.

Ca să încapă pe drum, avionul lung de 45 de metri şi înalt cât un bloc cu trei etaje, autoritățile au fost nevoite să demonteze mai multe semafoare și semne de circulație.

„Cabina, teoretic va rămâne aşa. Mă gândesc să o fac, ori să o păstrez intactă aşa, ori să o transform într-un simulator de zbor. După care, o zonă de sufragerie, aşa, loc de întâlnire cu toată lumea, eventual cu o masă, cu nişte scaune. Acolo aş vrea să înlocuiesc una din uşi să poţi ieşi pe terasă”, spune bărbatul pasionat de aviație încă din copilărie.

El a făcut cursuri de pilotaj şi are o colecţie de aparate de zbor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.