Un român a câștigat premiul Sony World Photography cu o poză făcută în Bucovina

”Cizma”, fotografia câștigătoare făcută de Nicu Spînu. Foto: Sony World Photography Awards

Fotograful Nicu Spînu este câștigătorul din România al Premiului Național din cadrul ediției din 2018 a Sony World Photography Awards.

Spânu, care își duce zilele în orașul Iași, a câștigat competiția dedicată fotografilor români cu o imagine surprinsă în regiunea Bucovina, unde s-a născut. Fotografia poartă titlul ”Cizma” și surprinde ”o zonă binecuvântată de Dumnezeu cu peisaje uluitoare și cu oameni primitori”.

”Potrivit unei vechi tradiții din România, în ajunul zilei de Sfântul Nicolae, oamenii își curăță încălțămintea cu speranța că, în timpul nopții, Moș Nicolae va veni și va lăsa cadouri acolo. Inspirat de această sărbătoare, am ridicat drona și am făcut această fotografie”, a explicat fotograful.

Spînu va primi, drept premiu, un echipament performant din partea Sony, organizatorul concursului. Mai mult, fotografia va fi publicată, alături de celelalte imagini câștigătoare, în albumul ediției din 2018, care va fi lansat la Expoziția Sony World Photography Awards, la Londra, între 20 aprilie și 6 mai.

„Este probabil cea mai mare surpriză a anului pentru mine. Încă nu m-am obişnuit cu gândul că fotografia mea se numără printre instantaneele celor mai buni fotografi ai lumii. Mereu am visat să promovez locuri şi tradiţii frumoase la nivel internaţional, dar niciodată nu am crezut suficient de mult” a declarat fotograful român, citat de Agerpres.

Programul Premiilor Naționale este activ în 63 de țări din lume și caută cea mai bună fotografie făcută de un fotograf local.

Au fost anunţaţi şi cei 10 câştigători la categoriile din cadrul secţiunii Open a concursului, aleşi dintre sutele de mii de fotografi intraţi în competiţie la nivel mondial. La ediția din acest an, a 11-a din istorie a concursului, au participat peste 320.000 de fotografii.

Pentru a vedea toate imaginile câștigătoare din acest an la Sony World Photography Awards, intrați aici.

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.