Un român a aflat că are mașină când primăria i-a cerut să plătească impozitul

ghișeu
Foto: adevărul.ro

Un bărbat din comuna Turț, județul Satu Mare, a aflat că are o mașină cumpărată pe numele lui și că trebuie să plătească impozit pentru ea, relatează publicația locală PortalSM.

Reprezentanţii Primăriei Turţ i-au trimis bărbatului o adresă prin care i se cerea să plătească impozitul pentru mașină.

Bărbatul știa însă că nu are niciun autoturism, așa că a mers la primărie. Aici, autoritățile locale i-au arătat o copie a contractului de vânzare-cumpărare pe care l-ar fi semnat chiar el.

Bărbatul le-a spus autorităților că nu a cumpărat nicio mașină, dar că în martie 2020 și-a pierdut portofelul, iar cartea lui de identitate a fost postată pe Facebook.

Bărbatul a sunat persoana care apărea ca vânzător în contract, iar aceasta i-a povestit că a vândut într-adevăr autoturismul din contract unei persoane, și că nu el a întocmit contractul. S-a realizat o expertiză legală a semnăturilor, dar cel care i-a furat datele personale bărbatului din Turț nu a fost găsit.

O instanţă a decis să anuleze contractul deoarece este fals.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.