Un regizor a ales să moară la 46 de ani prin sinucidere asistată

Jaime Osorio Márquez
Jaime Osorio Márquez. Foto: Captură YouTube CREATIVECASE BARCELONA

Regizorul columbian Jaime Osorio Márquez, creator și regizor al primului serial columbian pentru HBO Max, „1.000 de colți” („Mil Colmillos”), a ales să moară prin sinucidere asistată la vârsta de 46 de ani, în Columbia, țară unde eutanasia este legală, relatează nbcnews.com.

În 2009, regizorul învinsese un cancer agresiv de rinichi, însă boala a revenit în 2012.

Deși la acea dată medicii i-au spus că mai are doar câteva luni de viață, Jaime Osorio Márquez a trăit încă 9 ani, timp în care a avut o carieră înfloritoare: a scris și regizat o piesă de teatru, a regizat filme și serialul „1.000 de colți”, una dintre cele mai apreciate producții din America Latină.

Însă durerile tot mai chinuitoare și intoleranța tot mai crescută la medicamentele analgezice l-au determinat să își încheie viața înainte ca sănătatea lui să se deterioreze și mai mult și să devină o povară pentru familia sa, a declarat partenerul său de producție Federico Duran.

Vă recomandăm și:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.