Un proprietar a ajuns să se mute într-o dubă. Chiariașul i-a pus casa pe Airbn

FOTO: StockSnap/Pixabay.com
FOTO: StockSnap/Pixabay.com

Proprietarul unei case din Washington a decis să-și închirieze casa pentru a-și plăti studiile de pilotaj. Însă a ajuns să trăiască într-o dubă și nu poate să-și dea chiriașul afară din casă, în condițiile în care acesta în datorează aproape 50.000 de dolari. Mai mult, chiriașul a listat ilegal proprietatea pe Airbnb.

Proprietarul este Jason Roth, mecanic de aeronave, care și și-a cumpărat casa din Seatle în 2016. Potrivit Insider, acesta susține că Kareem Hunter, cel care a închiriat, nu a mai plătit chiria în ultimele 9 luni.

Conform documentelor depuse de Roth la în instanță, cei doi au convenit asupra unei chirii lunare de 4.300 de dolari în martie anul acesta. Cu toate acestea, după ce a plătit doar o parte din chirie pe o singură lună, Hunter a încetat să mai dea banii, potrivit lui Roth.

În ciuda încercărilor de a negocia un plan de plată, Hunter a refuzat să achite restanțele, preferând să închirieze camere din proprietate fără acordul lui Roth.

Roth, acum înghesuit în duba sa, se confruntă cu facturi la utilități, plăți legale și impozite pe proprietate care se acumulează. În același timp, Hunter susține că Roth a refuzat să accepte plata chiriei restante, acuzându-l că a intenționat de la bun început să îl dea în judecată pentru a colecta „asigurarea de evacuare”.

Conflictul dintre Roth și Hunter a ajuns în instanță, iar Roth, într-o situație financiară precară, se bazează pe prietenii săi care strâng bani pentru taxele juridice pe GoFundMe.

Roth a mai spus că nu va putea locui în casă timp de câteva luni după ce un judecător a stabilit o dată de audiere pentru martie anul viitor — după expirarea contractului de închiriere actual.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.