Un primar vrea să le dea burse elevilor cu note de 7 și 8: „Degeaba dai o bursă unui elev de 10 când 70-80% sunt mediocri sau submediocri”

FOTO: coyot/Pixabay.com
FOTO: coyot/Pixabay.com

Un material electoral care este editat de echipa de campanie a PSD Buzău anunță că, începând cu anul viitor, în orașul Buzău se vor acorda burse și elevilor care au note de 7 și de 8. Potrivit primarului, degeaba dai o bursă unui elev de 10 când 70-80% sunt mediocri sau submediocri.

Mesajul a fost transmis printr-un comunicat al PSD Buzău, filiala din care provine și președintele Marcel Ciolacu. Comunicatul are titlul „Burse pentru elevii de 7 și 8, soluția Buzăului pentru educație” și dorește să se transmită ideea că că în programul de guvernare al PSD este creșterea costului standard per elev cu până la 400% față de prezent.

„Dacă până acum an de an au fost premiaţi elevii care fac excelenţă în învăţământ, mulţi dintre aceştia alegând la final de carieră educaţională să studieze în străinătate, purtând şi riscul de a deveni fideli ţărilor de adopţie, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma aduce în atenţie elevul de nivel mediu pentru care vor fi alocate burse astfel încât şi acesta să studieze iar familia să-şi permită sa îl păstreze în şcoală, pentru ca în cele din urmă să acceadă către vârful ierarhiei”, se arată în articolul electoral al PSD Buzău.
Materialul electoral transmis de PSD Buzău are ataşată şi o declaraţie audio a primarului Constantin Toma: „Lucrăm la un proiect prin care să nu ajutăm numai elita ci să ajutăm şi să meargă copiii la şcoală, şi să-şi termine şcoala. Degeaba dai o bursă unui elev de 10 când 70-80% sunt mediocri sau submediocri iar această mediocritate se datorează faptului că multe familii nu îşi dau interesul pentru copii sau nu au condiţii acasă pentru a ţine un copil la şcoală”.
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.