Un primar PSD a semnat inițiativa „Fără penali în funcții publice”

FOTO: Fără penali în funcții publice/Facebook
FOTO: Fără penali în funcții publice/Facebook

Primarul orașului dâmbovițean Pucioasa, Constantin Ana, care e membru PSD de 21 de ani, a semnat inițiativa „Fără penali în funcțiile publice”.

Potrivit Mediafax.ro, primarul a declarat că „interesul este comun, vrem toți o țară normală” și s-a speriat de ura împotriva PSD din ultima perioadă. De asemenea, primarul din Pucioasa a mai spus și că această semnătură nu-l face „mai puțin PSD-ist”.

În urmă cu o săptămână, președintele USR, Dan Barna, s-a arătat încrezător că se vor strânge cele 500.000 de semnături pentru inițiativa „Fără Penali în funcții publice”.

Pe 22 iulie spunea că sunt aproximativ 340.000 de semnături.

„Această campanie îşi propune să pună această regulă de bun simţ în Constituţia României: hoţii să nu te conducă atât timp cât, conform legilor statului, au această etichetă de infractori”, a spus Dan Barna.

În ultima perioadă s-au implicat în campanie și mai mulți actori atât din București, cât și din celelalte orașe mari.

Unul dintre cei mai activi a fost Marius Manole. „Ştiţi ce categorie de vârstă a semnat cel mai mult? Peste 60! Tinerii nu au vrut să semneze. Ăsta a fost şocul nostru, mare, al tuturor colegilor, că tinerii nu voiau să semneze.

Tinerii – spunem între 20 şi 35 de ani. N-au vrut să semneze! De frică, de… nu-i interesa, «sunt obosit, vin de la serviciu, lăsaţi-mă şi cu asta, haideţi, c-o să schimbaţi voi România!» Cei mai mulţi veneau oameni în vârstă, care vedeau la televizor, aflau de la nepoţi de pe Facebook şi veneau şi spuneau că ei vor să schimbe ţara! N-ai crede! N-am crezut nici noi. Întrebaţi toţi colegii.

Toţi au fost dezamăgiţi de lucrul ăsta şi dup-aia am primit şi explicaţia de la alţi prieteni, care ne-au spus: Discursul politic nu ajunge la cei de 20-25-30 de ani. Nu e pe limba lor. Faceţi cumva să ajungeţi la ei! Nu-i convingeţi“, a povestit actorul Marius Manole în cadrul emisiunii „În faţa ta” de la Digi 24.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.